Trivić i Vukanović odbili Dodika

Jelena Trivić i Nebojša Vukanović saopštili su večeras da se neće odazvati pozivu Milorada Dodika na sastanak koji je zakazan u ponedjeljak

“Narodni front se neće odazvati pozivu vladajuće koalicije za razgovor na temu učešća na izborima”, saopštila je predsjednica te stranke. Jelena Trivić.

Ovaj poziv smatramo krajnje licemjernim jer su, kako kaže, te iste stranke vladajuće koalicije, sve do jedne, ušle u proces prijave za izbore koje je raspisala Centralna izborna komisija.

“Prije mjesec dana sam na pitanje novinara po kojem zakonu ćemo se prijaviti na izbore rekla „po Dodikovom sigurno nećemo“ i ostali smo na tim stajalištima. Jasno je da im opozicija treba da posluži da bi se iza nas sakrili, odnosno kako bi imali alibi za njihovo učešće na raspisanim izborima”, jasna je Trivićeva.

Kako kaže, s obzirom na to da im proces gutanja žabe nije bio dovoljno obrazloženje za laži koje su sve ovo vrijeme plasirali u vezi Dodikovog Izbornog zakona, sada su se sjetili opozicije.

“Naravno da nismo naivni da nasjedamo na ovakve „ponude“. Hod od busanja u prsa „junačka“ sa Dodikovim izbornim zakonom, preko gutanja žaba i krokodila do poziva opoziciji više je nego jadan. Prosto ne postoji bolja riječ”, zaključila je predsjednica Narodnog fronta.

Ostajemo pri stavu da sa režimom i Uzurpatorima nema nikakvih sastanaka i dogovora, jer se pokazalo u bezbroj navrata suicidno i opasno sa đavolom tikve saditi

Ovo je na svom blogu saopštio šef poslaničkog kluba Lista za pravdu i red Nebojša Vukanović, nakon što je vladajuća koalicija, predvođena SNSD-om. pozvala opozicione stranke da donesu zajedničku odluku po kome zakonu će ići na izbore, Šmitovom ili SNSD-ovom, koji još nije stupio na snagu.

Mudrim potezima navukli smo ih u klopku, da usvoje Izborni zakon Republike Srpske, uz najavu i čvrsto obećanje da će se po njemu izaći na izbore, a onda su po običaju i tradiciji podvili rep, plašeći se reakcije stranaca, povukli se kao kukavice i ponovo ponizili Narodnu skupštinu Republike Srpske. Ne pada nam na pamet i ne želimo davati slamku spasa režimu, nasjedati na njihove trikove, jer je njihov cilj da nas navuku u svoj zagrljaj anakonde, kako bi dijelili u narodu političku odgovornost za krizu koju su oni sami izazvali suludom politikom i potezima”, saopštio je Vukanović.