Trump: ‘S pokvarenim Bidenom imate haos, krvoproliće, rat, teror i smrt’

Bivši predsjednik Donald Trump branio je u srijedu svoj rekord da je vladao nacijom četiri godine bez ikakvih novih ratova i kritizirao vanjsku politiku predsjednika Joea Bidena dok svijet gleda kako se u Gazi odvija rat koji je već odnio 2300 života, potaknut napadom Hamasa na Izrael.

Trump i drugi republikanci pokušali su okriviti Bidenovu administraciju, posebno navodeći puštanje gotovo 6 milijardi dolara zamrznute imovine Iranu, koji podržava Hamas. Dužnosnici uprave inzistiraju da novac nije potrošen.

“S pokvarenim Joeom Bidenom imate haos, krvoproliće, rat, teror i smrt. Pogledajte što se danas događa”, rekao je Trump okupljenim pristašama u govoru koji je trajao više od sat i pol u kongresnom centru u West Palm Beachu na Floridi.

Bidenovi izvori tvrde da Trump gura opasne dezinformacije o krizi u Izraelu u trenutku kada bi se zemlja trebala držati zajedno.

“Dok Trump nastavlja lagati o svom dosjeu, predsjednik Biden je fokusiran na pružanje postojane podrške Izraelu i vođenje na globalnoj sceni”, rekao je glasnogovornik Bidenove kampanje Kevin Munoz.

Trump je u svom govoru požalio što Izrael nije učestvovao u operaciji protiv Soleimanija, iranskog generala i zapovjednika snaga Quds.

“Nikada neću zaboraviti da nas je Netanyahu iznevjerio… To je bila strašna stvar. A onda je pokušao preuzeti zasluge za to”, kazao je Trump, nazvavši ih ‘slabima’ i kazavši da bi trebali ‘ojačati’.