Tužiteljica pustila na slobodu bombaša koji je bacio dvije bombe na Bistriku?

Pripadnici Policijske uprave Stari Grad u Sarajevu uhapsili su muškarca inicijala A. I. zbog sumnje da je aktivirao eksplozivnu napravu ispred stambeno-poslovne zgrade u ulici Hadžiabdinica na Bistriku, saopćeno je iz Uprave policije KS.

Kako smo i ranije pisali, mediji od izvora bliskih istrazi saznaju da je riječ o uhapšenom Amaru Imamoviću.
Policija je Imamovića uhapsila nakon što je u petak ujutru bačena bomba ispred stambeno-poslovne zgrade na području Općine Stari Grad.
On se tereti za krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” i zadržan je u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo.

No, iako su inspektori MUP-a KS o svemu detaljno upoznali dežurnu tužiteljicu, ova pravosudna institucija odlučila je istog pustiti na slobodu.
Saznaje se da postupajuća tužiteljica nije ni preuzela lice lišeno slobode kako bi istog ispitala u zakonskom roku.
Eksplozija je oštetila asfalt i fasadu zgrade, a geleri su napravili rupe na vratima garaže kao i na staklima koja su popucala.

Mještani Bistrika sada s pravom strahuju.

O čemu se radi?
U sarajevskoj ulici Hadžiabdinica na području Starog Grada jučer ujutru je odjeknula eksplozija oko 04:30 sati.

Srećom, nije bilo povrijeđenih osoba.

“Bačena je eksplozivna naprava u ulici Hadžiabdinica. Nije bilo povrijeđenih lica“, potvrdili su iz Operativnog MUP-a Kantona Sarajevo.

Tvrde da je bilo nekoliko oštećenih vozila.

Iz Operativnog centra su potvrdili da se ovakva situacija dogodila i 2. maja oko 5:40 sati, o čemu smo i pisali.

Podsjetimo, kako smo tada pisali u 5:40 sati PU Stari Grad telefonom je obavještena da je od strane NN lica u ulici Hadžiabdinica bb, općina Stari Grad aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.
“Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na prozorima stambene zgrade i na tri motorna vozila koja su bila u parkirana u neposrednoj blizini nastupila materijalna šteta. O navedenom obavješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevu.

Zbog osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo iz člana 323 KZ FBiH (Izazivanje opće opasnosti) na licu mjesta izvršen je uviđaj od ekipe MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i pronalasku izvršioca istog“, navedeno je tada iz policije.