U TOKU UPIS UČENIKA U MSŠ „HAZIM ŠABANOVIĆ“

Nakon što su ispraćeni maturanti, u MSŠ „ Hazim Šabanović“, pristupilo se upisu učenika u prvi razred. Ova škola, kao jedna od najvećih i prepoznatljivijih obrazovnih ustanova u ZDK, ove godine raspisala je konkurs za stručna zvanja i zanimanja.

„ Interes učenika za upis u našu školu svake godine je sve veći jer nudimo široku lepezu različitih zanimanja . U saradnji sa visočkim privrednicima koju su iskazali ineteres, upisujemo učenike za zanimanja kuhar i konobar. Za potpunu dokumentaciju je potrebno i ljekarsko uvjerenje koje budući srednjoškolci mogu dobiti u Domu zdravlja Visoko.Inače, upis je otvoren do 29.juna, svaki učenik koji se prijavljuje za upis navodi po tri zanimanja za koja je zainteresovan, u slučaju da ne zadovolji uslove konkursa za prvo navedeno zanimanje validan je drugi prijedlog, odnosno i treći.“, rekla nam je direktorica MSŠ „Hazim Šabanović“, Sanela Slijepčević.

Svi uslovi su ispunjeni da učenici upišu ono što vole, i da zahvaljujući nastavnom kadru dobijemo još jednu kvalitetnu generaciju osposobljenu kako za rad tako i za dalji nastavak školovanja.
visoko-rtv.ba