Ubio babu sjekirom, na djedu se iživljavao: Bio je čudan noć prije

Novosadska policija intenzivno traga za Markom P. (29) iz Zmajeva u Vojvodini, koji je osumnjičen za dvostruko teško ubistvo svog djeda Dragana Manojlovića (74) i i njegove daidžišne Zore Dakić (83), koja je iz Hrvatske došla prije par godina i od tada živi sa njim.

– Pretpostavlja se da nije daleko otišao, s obzirom da nije mogao da pređe granicu kolima jer nije imao ovlaštenja za džip koji je ukrao od pokojnog djeda. Mladić se krije tu negdje u okolini i u skorije vrijeme se očekuje njegovo hapšenje – kaže izvor Kurira.

Nije znao da kamera ima unutra

Kako saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi, cijeli događaj su zabilježile sigurnosne kamere.

– On je znao za kameru ispred kuće, koju je prije nego što je ušao unutra razbio sjekirom koju je ponio kako bi počinio nezapamćeni zločin. Međutim, nije znao ili je zaboravio da kamera postoji i u kući, a upravo je ona sve zabilježila. Baka Zoru je jednim udarcem sjekirom usmrtio, dok se na djedu iživljavao. Bukvalno ga je izmasakrirao do neproznatljivosti – objašnjava Kurirov sagovornik.

Od tog momenta, njemu se gubi trag. Navodno, kako je rekla njegova djevojka sa kojom živi u posebnoj kući, ona ga je posljednji put vidjela u utorak ujutru, kada je otišao na posao. Kako je rekla u policiji, od tada joj se nije javljao.

– Kaže da joj je i prethodnu večer bio čudan. Čak se nekome i požalila da ne zna šta mu je, kao da je malo psihički popustio, da ga mnogo voli i da bi voljela da mu pomogne, ali ne može kada ne zna zašto je tako nervozan. Ona ne vjeruje da je on tako nešto mogao da uradi i da je on jako dobar – zaključio je Kurirov sagovornik.

Zatekli dva tijela

Podsjetimo, u srijedu navečer policija je nakon poziva kćerke pokojnog Dragana, ušla u njegovu porodičnu kuću, gdje su zatekli dva tijela.

-Nesrećnici su ubijeni najvjerovatnije još u ponedeljak-utorak. Draganov nestanak bio je čudan porodici kada se nije pojavio na sahrani svoje sestre. Tada su ga zvali, ali se nije javljao. Oni su pozvali njegovu kćerku R. P., kako bi vidjeli da li ona zna nešto o ocu, iako su svi znali da nisu u dobrim odnosima – rečeno nam je tada, dodajući da je Marko djeda već opljačkao prije godinu dana, kada je podnijeta krivična prijava jer mu je ukrao 20.000 eura.

-Ne znam šta da kažem. Da li je mogao iz koristoljublja da to uradi, da nije nekome dugovao ili da ga neko nije natjerao. Nadamo se da će se sve razjasniti. Ono što znam je da on nije bio uopšte loš momak. Zašto je došlo do ovoga samo on zna – kaže jedna od rodica osumnjičenog mladića.