UEFA DONIJELA ODLUKU: Protiv Portugala u Zenici !

Protiv Portugala prvu utakmicu baraža za EURO 2012 11. novembra fudbalska reprezentacija BiH igrat će u Zenici, potvrdio je Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu N/FS BiH.

Utakmica baraža za evropsko prvenstvo 2012. godine između BiH i Portugala bit će odigrana u Zenici na stadionu Bilino Polje, odlučili su nadležni organi UEFA-e nakon detaljnih inspekcija stadiona u Zenici i Sarajevu.

Stručnjaci za terene UEFA-e obišli su stadione Asim Ferhatović (Koševo) i Bilino polje nakon žalbe koju je krovnoj evropskoj nogometnoj organizaciji uputio Nogometni savez portugala povodom ”neuslovnosti stadiona u BiH”.

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić kazao je na današnjoj konferenciji za medije da je u prošli petak obišao stadione Bilino Polje i Asim Ferhatović, te da ”ne vidi razlog zašto se utakmica nebi igrala u Zenici”.

UEFA je dozvolila da se susret odigra u Zenici, međutim stručnjak za terene te organizacije doći će u BiH kako bi pomogao u organizaciji i pripremi terena za navedeni susret.

Utakmica BiH – Portugal bit će odigrana 11. novembra u 20.00 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici.

(VisokoIN/Fena)