Uhvaćen bjegunac iz BiH: Prijetio policiji, nakon 14 dana pronađen u tuđoj vikendici

Pripadnici Policijske uprave Prijedor nakon 14 dana bijega uhapsili su M. G. iz Novog Grada zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti, protivzakonito useljenje i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Sve je počelo još 15. januara kada je osumnjičeni pripadnicima Sudske policije Osnovnog suda Prijedor putem SMS poruka na službeni telefon uputio ozbiljne prijetnje po život, nakon što su sudski policajci, postupajući po sudskoj naredbi za sprovođenje u kazneno-popravni zavod na izdržavanje kazne zatvora, tražili M. G. na adresi stanovanja.

Istog dana, nakon zaprimljene prijave da je počinio nasilje u porodici, osumnjičeni je putem telefona uputio ozbiljne prijetnje po život i pripadnicima Policijske stanice Novi Grad.

Nakon izvršenja krivičnih djela, izbjegavajući hapšenje, osumnjičeni je bio u bjekstvu, zbog čega je za istim raspisana potraga.

Na osnovu operativnih informacija o mjestu boravka osumnjičenog, 28. januara pripadnici Policijske stanice Novi Grad i Jedinice Žandarmerije Policijske uprave (PU) Prijedor pronašli su osumnjičenog u vikendici na području Novog Grada, u koju se nastanio protivzakonito, čime je počinio i krivično djelo protivzakonito useljenje.

– Uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima osumnjičeni je predat u nadležnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji je nadležnom sudu postavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, saopćeno je na zvaničnoj web-stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.