Uposlenik Općine Stari Grad u Sarajevu tokom protesta psovao Palestinu, majke, Allaha… Morali se oglasiti iz Općine

Tokom današnjeg protesta u znak podrške narodu Palestine u Sarajevu, uposenik općine Stari Grad Bojan Ignjatić je izgubio živce i razum.

Ignjatić je tako objavio na društvenim mrežama post pun uvreda, psovao je Palestinu, Allaha, “lažne humaniste” i još mnogo toga.

Ovaj nervni slom uposlnika općine Stari Grad izazvao je bijes među građanima, a oglasili su se i iz sarajevske općine.

“Poštovani građani, Općina Stari Grad Sarajevo ograđuje se od ličnih stavova i mišljenja namještenika B.I. iznesenog na društvenim mrežama o stradanjima Palestinaca.

Napominjemo da se radi o pojedincu čije mišljenje ne odražava stav ovog organa uprave, kao ni uposlenika Općine Stari Grad Sarajevo.

Općina Stari Grad Sarajevo izgrađena je na temeljima multietičnosti, suživota, tolerancije i poštovanja i snažno se zalaže protiv svih zločina i napada na nevine civile, žene i djecu, te svega ono što su i naši građani preživljavali, u ne tako dalekoj prošlosti. Višedecenijsko ubijanje i zlostavljanje Palestinaca moraju hitno prestati i to je jedina poruka koja može otići iz Starog Grada.

Želimo upoznati javnost da je protiv namještenika B.I. i zbog drugih sumnji u nezakonitosti već ranije podignuta krivična prijava, a Općina Stari Grad Sarajevo će poduzeti adekvatne mjere i upoznati istražne organe i sa ovim slučajem.

Naše misli i molitve su uz nevini narod u pojasu Gaze koji se suočavaju sa brutalnim zločinima i genocidom,” navodi se u saopćenju iz Općine Stari Grad.