VIJEST KOJA ĆE OBRADOVATI RODITELJE Hoće li cijene ostati iste? Ministrica potvrdila: ‘Nastavljamo sufinansiranje boravka djece u privatnim vrtićima’

Vlada Kantona Sarajevo i ove godine je usvojenim budžetom planirala realizaciju subvencije za djecu koja ne mogu biti upisana u državni vrtić.
Ova odluka će biti implementirana za školsku 2023/2024. godinu.

Ministrica predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović istakla je važnost ove mjere, te činjenicu da pravo djeteta na obrazovanje mora biti visoko na listi prioriteta svih nas.

– Program sufinansiranja boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama bit će nastavljen i u školskoj 2023/24. godini. Paralelno radimo na povećanju broja vrtića u Kantonu Sarajevo kako bismo omogućili što veći obuhvat djece predškolskim odgojem i obrazovanjem. Nama je obrazovanje zaista prioritet u javnim politikama – navela je Hota-Muminović

 

Predviđena sredstva bit će dovoljna za već postojeći iznos od 200 KM za cjelodnevni boravak i 100 KM za poludnevni boravak, navodi se u saopćenju.