Virtuoz na motociklu dolazi u Sarajevo: Vlasnik Ginisovog rekorda za najdužu vožnju na zadnjem točku

Jedna od velikih zvijezda koja će 9. juna biti dio događaja Red Bull Showrun u Sarajevu litvanski je motociklista Arūnas Gibieža, poznat i kao Aras, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda po najdužoj vožnji na zadnjem tačku.

Aras će imati priliku da pokaže sve što zna pred više od 50.000 očekivanih gledatelja. Uz nekadašnjeg F1 vozača Davida Coultharda, njemačkog drift dvojca Red Bull Driftbrothers i druge sportiste, definitivno će biti jedna od najvećih zvijezda i imati jedan od najatraktivnijih nastupa kojim je i ranije oduševljavao gledaoce širom svijeta.

Šta publika u Sarajevu može otprilike očekivati, Gibieža je demonstrirao prošle godine u Portugalu također u okviru događaja Red Bull Showrun.

Rođen je 25. oktobra 1989. godine u Vilniusu u Litvaniji. Ovaj 34-godišnji motociklist je sjajnu karijeru započeo 2005. godine. Vremenom je postao jedan od najpoznatijih stunt motociklista svijeta. Vještine pokazuje na takmičenjima i egzibicijama. Za nastupe je pripremio i motocikle među kojima je Kawasaki ZX 6R.

U Portugalu je tokom MotoGP vikenda na stazi Portimao izveo show vozeći prvi put KTM 900 DUKE R.

Aras vještine pokazuje čak i na snježnoj i ledenoj podlozi.

Period tokom pandemije koronavirusa, našao je način da performansom zabavi sve koji su u lockdownu.

Upravo je njegova tačka dio programa spektakla koji Red Bull priprema za 9. juni u Sarajevu, a to je Red Bull Showrun.