Visočka Bosna bolja od Leotara

Prvi susret 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras su odigrali rukometaši Bosne iz Visokog i Leotara iz Trebinja. Susret je odigran u Visokom a slavili su domaći rukometaši rezultatom 27:24 (14:10).

Susret su bolje otvorili gostujući rukometaši koji su već na samom početku imali prednost. Vukli su tako gosti prednost sve do rezultata 4:7 nakon ćega domaći rukometaši serijom 8:1 dolaze do preokreta rezultata.

Do kraja prvog dijela nije bilo značajnijih promjena, a na pauzu se odlazi kod rezultata 14:10 u korist domaće ekipe.

Drugi dio susreta dosta ujednačeniji, gosti iz Trebinja uspjeli su smanjiti zaostatak na samo minus jedan a u jednom trenutku stiči i do poravnanja rezultata. Ipak na kraju je bolja bila domaća ekipa koja je na kraju slavila rezultatom 27:24.

Ovo su zlata vrijedni bodovi za ekipu Bosne koja trenutno vodi bitku za opstanak u društvu najboljih.

Bosnu su do pobjede vodili Osmanhodžić Almir sa šest te Burić Mahir i Omanović Emir sa po pet postignutih pogodaka. Treba istači i Alihodžić Irhada koji je sakupio 16 odbrana.

Kod gosti najefikasniji su bili Smajilbegović Ajdin sa osam i Parežanin Marko sa šest postignutih pogodaka. Golman Knežević Miloš upisao je sedamnaest uspješnih intervencija.