Visoke novčane kazne za Borac, Velež i Zrinjski

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je visoke novčane kazne za Borac, Velež i Zrinjski, zbog propusta u organizaciji utakmica 23., odnosno 24. kola.

Najveća kazna izrečena je Borcu koji će morati u kasu NSBiH da uplati 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Sarajeva, isticanja neprimjerenih transparenata i upotrebe pirotehničkih sredstava u većoj količini, soapćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Velež je kažnjen sa 3.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Slobode i upotrebe pirotehničkih sredstava, dok je Zrinjskom izrečena kazna od 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Borca i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava.

Fudbalski klub Željezničar kažnjen je sa 1.500 KM zbog propusti u organizaciji utakmice protiv Olimpica, isticanje neprimjerenih transparenata i korištenje megafona od navijača, a ista kazna izrečena je i Slobodi zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Mladosti, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanje tvrdih predmeta u teren te Travniku zbog propusta u organizaciji utakmice 22. kola protiv Borca. Sekretar kluba Smail Hodžić kažnjen je sa 1.000 KM zbog kršenja Pravilnika ponašanja članova nogometne organizacije.

Kazna od 1.000 KM izrečena je Slaviji zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Zrinjskog i upotrebe pirotehničkih sredstava, te Sarajevu zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Radnika i upotrebe pirotehničkih sredstava.