Vukanović održao lekciju Dodiku: Vrhunski patriotizam je da se…

Predsjednik Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović najavio je kako danas neće prisustvovati potpisivanju zajedničke izjave stranaka iz RS-a, koju je zakazao lider SNSD-a Milorad Dodik, a u kojoj se, između ostalog, govori i o državnoj imovinu.

U svojoj poruci obrazložio je i razloge zbog kojih neće doći na potpisivanje izjave.

– Prvo treba vlast da postupa po ranijim odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, o povratku na „izvorni Dejton“, osnivanju Agencije za lijekove Republike Srpske, Granične policije i Vojske Republike Srpske, i da polože račune zašto nisu do sada ništa uradili.

Umjesto što tradicionalno druge guraju u ambis i na povlačenje iz institucija, prvo bi trebala da se povuče iz Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, potom ministri iz Savjeta ministara BiH, a tek onda da traže suicidno povlačenje sudija Ustavnog suda BiH iz Republike Srpske.

Vrhunski patriotizam je da funkcionišu institucije BiH, kao i entitetske i lokalne u korist naroda, da se izvrši meritokratija, profesionalizacija i depolititacija institucija, da se najbolji i najobrazovaniji kadrovi šalju za diplomate i na službu u Sarajevo, a ne da se stalnim opstrukcijama, blokadama i krizama prave problemi građanima, poručio je Vukanović.