Xavi želi da Pjanić ostane u Barci, evo šta Miralem mora učiniti da bi se to desilo

Mundo Deportivo piše da je Pjanić spreman i na manja primanja samo da bi ostao u Xavijevoj ekipi

Iako je uoči početka priprema bio otpisan u Barceloni, Miralem Pjanić odličnim se igrama i zalaganjem nametnuo treneru Xaviju koji više nema ništa protiv ostanka reprezentativca BiH na Camp Nouu, ali klub ga se i dalje želi riješiti zbog previsoke plaće.

Mundo Deportivo piše da je Pjanić spreman i na manja primanja samo da bi ostao u Xavijevoj ekipi.

“On je mi je uvijek bio uzor kao veznjak, pratio sam ga s divljenjem. On je jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena i raditi s njim za mene je vrlo posebno”, rekao je Pjanić u nedavnom intervjuu objašnjavajući motivaciju da preokrene svoju sudbinu i nastavi raditi s idolom.

Xavi je nakon remija s Juventusom 2:2 u SAD-u potvrdio da je poštovanje obostrano: “Jako mi se sviđa. Ima jedinstveni pregled, sjajan je igrač, tehnički vrlo dobar. Vidjet ćemo što će se dogoditi do kraja prijelaznog roka”, rekao je Xavi.

On ne bi imao ništa protiv Pjanićeva ostanka, ali problem je njegova plaća koja Barceloni s porezom košta više od 15 miliona eura godišnje, a ostale su mu dvije godine ugovora. Interesa ne nedostaje, klubovi s Bliskog istoka spremni su otkupiti Pjanića i preuzeti njegov aktualni ugovor, a pregovara se i s posudbom u Italiju, pri kojoj bio Barcelona bila spremna na podjelu troškova njegove plaće.

Ako zaista želi ostati, piše Mundo Deportivo, 32-godišnji veznjak bi trebao prihvatiti manju plaću, a navodno je to i spreman učiniti.

Pjanić je u Barcelonu stigao na ljeto 2020. iz Juventusa za 60 miliona eura, ali nije se nametnuo odigravši 30 utakmica bez postignutoga gola. Prošlu je sezone proveo na posudbi u Bešiktašu te ubilježio 26 nastupa, također bez ijednoga gola.

Uoči početka priprema Barcelona ga je označila kao jednog od desetak igrača koje namjerava prodati, ali Pjanić je u prvom dijelu priprema impresionirao Xavija, koji ga je poveo i na drugi dio priprema u SAD umjesto da ga s ostalim otpisanima ostavi da individualno treniraju u Barceloni. I Pjanić je sad stigao nadomak cilja, samo još treba potvrditi da mu je toliko stalo da ostane da je spreman i odreći se visokih primanja.