Za danas najavljeni radovi u tunelu Karaula

Za danas su najavljeni radovi u tunelu Karaula, na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj. Od 09 do 15 sati tunel će biti zatvoren, a vozila će se usmjeravati starim putem (u dužini od 4 km).

Danas će od 08 do 17 sati, zbog postavljanja završnog sloja asfalta, za saobraćaj biti zatvorena dionica regionalnog puta R-461a Srebrenik-Orahovica Donja (u mjestu Orahovica Gornja). Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na put Srebrenik-Bukva-Gračanica.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila će u narednom periodu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna. Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, saobraća se otežano, jednom trakom.

Apeluje se na učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.