“ZA MILANOVIĆA SU SRBI DIVLJACI, OSIM NJEGOVOG FRENDA DODIKA”

Nenaspavanom i istraumiranom Dodiku očigledno nije ovih dana lako, ali bar ima sreće što se uvijek može osloniti na prijatelje koji ga brane, poput Milanovića, koji je takođe ponovo potvrdio da je došao u Derventu i odlikovao zločince uz puni Dodikov pristanak, rekao je član Predsjedništva PDP i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Ljubiša Krunić.

Nakon što je Milorad Dodik sam priznao da je imao neprespavanu noć, jer se pojavio snimak na kojem vrijeđa porodicu Đoković i žali se na našeg najboljeg sportistu svih vremena što se, eto, usudio da izgubi meč prije nego što je Dodik to planirao, od njegovog velikog prijatelja Zorana Milanovića smo saznali da je Dodik i “istraumatizovan od onih svojih divljaka”, odnosno ljudi u Republici Srpskoj koji su ispravno i burno reagovali na činjenicu da je dopušteno da Milanović u Derventi odlikuje zloglasnu 103. brigadu HVO, čiji pripadnici su i osuđeni za ratne zločine nad Srbima, istakao je Krunić.

On se osvrnuo i na Milanovićev rječnik i način ophođenja prema Srbima.

 

– Ako smo svi mi koji smo se pobunili nakon sramnog odlikovanja 103. brigade divljaci, neka smo. Ako su borci, ratni vojni invalidi, narod Republike Srpske, opozicija i svi oni koji ne daju da budemo ponižavani divljaci za Zorana Milanovića, neka smo. Od takve persone, koji je Srbe nazivao i šakom jada, nama je pokušaj uvrede zapravo kompliment – rekao je Krunić.

Dodao je i da je zanimljiva Milanovićeva izjava da se sa Dodikom može razgovarati, jer pokazuje da nisu svi Srbi isti, što znači da je za njega Dodik dobar i poželjan Srbin, a mi ostali smo divljaci.

– U toj izjavi ima istine, jer zaista nismo isti. Koliko nismo isti pokazuju i naše reakcije na ponižavanje Srba i Republike Srpske u Derventi. Dodik ćuti i skriva se, mi ne ćutimo, niti ćemo ikada ćutati na takve postupke. I usudi li se da na bilo koji način opet uvrijedi srpski narod, neka Milanović zna da ćemo opet “divljati”, pa neka mu “frend” Mile ćuti koliko hoće – poručio je Krunić.