ZAHIRAGIĆ ODGOVORIO NIKŠIĆU: “ŠUTIO SI DO VEČERAS, TREBAO SI PREŠUTJETI I VEČERAS”

Haris Zahiragić, član SDA je na konferenciji za medije čestitao pobjedu Irfanu Čengiću (SDP). Između ostalog, kazao je da je izuzetno ponosan na osvojeni broj glasova Dženana Selimbegovića.

Na održanim prijevremenim izborima za načelnika Općine Stari Grad u Sarajevu, prema podacima Centralne izborne komisije (CIK) BiH, pobjedu je odnio Irfan Čengić, kandidat SDP-a. Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je objavila preliminarne rezultate prema kojima je Čengić osvojio 6.707 glasova ili 62,89 posto, dok je njegov protivnik, Dženan Selimbegović (SDA), prema podacima CIK-a osvojio je 3.958 glasova ili 37,11 posto.

Na Facebook-u se oglasio i Haris Zahiragić te poslao poruku Nerminu Nikšiću.

Omjer 6:4 za svega 15 dana kampanje, iako su prve ankete pokazivale 9:1 u korist protukandidata, veliki je uspjeh Dženan Selimbegović i cijelog tima.
Hvala građanima Starog Grada koji su Dženanu dali podršku!

Nismo u kampanju uložili stotine hiljada maraka, nismo nikome ništa obećali, niti smo ikome išta pogodovali. Sutra kada osvane, nikome nećemo biti ništa dužni i nemamo se radi čega crveniti. S osmjehom na licu i podignutog čela idemo dalje ako Bog da.

U vanrednim okolnostima bez Opštinskog odbora (u Povjereništvu), ekipa čestitih, poštenih i mladih ljudi, odigrala je mangupsku utakmicu “prsa u prsa” protiv svih nivoa vlasti, protiv dva člana Predsjedništva, protiv Vijeća Ministara, Vlade FBiH, Vlade KS, Gradonačelnice, protiv 6-7 stranaka i protiv 2/3 vijećnika u OV SG…
Odigrala i završila utakmicu 6:4! Neka se druga strana dobro zamisli oko toga…
Svakako, hvala našim prijateljima iz NES-a i SBiH-a na presudno važnoj podršci, posijali smo sjeme patriotskog bloka, a koje će ako Bog da izniknuti veoma brzo, a onda se i proširiti na cijelu Bosnu i Hercegovinu.
Redovni izbori u SG su veoma brzo, za manje od godinu dana, idemo na 6:4 ako Bog da u našu korist!

P.S. Još jedan put i ovim putem čestitam Irfanu Čengiću na pobjedi u utrci za načelnika Starog Grada.

P.P.S.
Nermin Nikšić je izjavio za “Avaz”:
“Gubitnička SDA kampanju gradila na pljuvanju Trojke, građani su im odgovorili.”
Nermine Nikšiću, svi su bili u Čengićevoj kampanji osim tebe, jer ti si simbol nametnute, nenarodne i korumpirane vlasti!
Šutio si do večeras, trebao si prešutjeti i večeras.