Zašto se suprotnosti privlače?

Da li ste se ikada zapitali zašto se muškarci i žene različitih osobina tako privlače? Evo nekoliko razloga koji će vam dati odgovor na to pitanje.

Uživaju da budu drugačiji jedno od drugog

Suprotnosti se privlače jer ljudi vole da budu drugačiji od svog partnera. Ukoliko upoznate čovjeka koji ima ista interesovanja, ličnost i ponašanje kao vi, vaša veza poslije nekog vremena može da postane dosadna.

Znatiželja o partneru

Vaša radoznalost će biti zagolicana ako upoznate muškarca sa zanimljivim osobinama na koje do tada niste naišli. Sigurno ćete željeti da ga bolje upoznate. Naročito ako su te osobine sušta suprotnost vašim.

Veza dobija novu perspektivu

Kada se suprotnosti privlače one formiraju različite kombinacije vještina, stavova i perspektiva. Možda vas privuče muškarac koji razmišlja da uradi nešto što vama nikada ne bi palo na pamet. Suprotnosti se privlače jer parovi vole raznovrsnost i novu perspektivu koju veza dobija, baš zbog tih različitih osobina.

Partner vas inspiriše baš zbog toga što je drugačiji od vas

Jedan od razloga zašto se suprotnosti privlače jeste divljenje prema partnerovim osobinama koje sami ne posjedujete. Parovi se osjećaju ispunjeno u društvu partnera kome se dive.

Prirodno ljudsko ponašanje

Kako prenosi B92, eksperti tvrde da je privlačnost suprotnosti primjer prirodnog ljudskog ponašanja. Takođe navode da žene mogu da privuku muškarci sa imunim sistemom skroz drugačijim od njihovog. To je vjerovatno razlog zašto dobre djevojke uglavnom privlače loši momci.

Dopunjuju jedno drugo

Niko na svijetu nije savršen. Međutim, dvoje ljudi, kao par, mogu da formiraju solidnu osnovu osobina koje im pomažu da nadoknade međusobne nedostatke. Na primjer, ukoliko ste introvertna osoba, vjerovatno će vas privući neko ko je slobodan i opušten kako bi i vama pomogao da se opustite i oslobodite.

Parovima je lakše da više vremena provode zajedno

Ukoliko su interesovanja i strasti vašeg dečka drugačije od vaših, vjerovatno ćete imati o mnogo čemu da razgovarate, a samim tim ćete i više vremena provoditi zajedno.