Zastrašujuće i impresivno: Ogromna rupa progutala dio nogometnog igrališta u SAD-u

Na nogometnom igrališu u Illinoisu (Sjedinjene Američke Države) snimljeni su koliko zastrašujući toliko i impresivni kadrovi kada se uslijed urušavanja rundika stvorila vrtača i “progutala” stub rasvjete.
Sve su zabilježile i nadzorne kamere, a američka televizijska stanica KMOV razgovarala je s Michaelom Haynesom, direktorom Odjeljenja za parkove i rekreaciju Altona, koji je govorio o rupi koja je široka najmanje oko 30,48 metara i duboka između 9 i 15 metara.

Ovaj nesvakidašnji događa posljedica je urušavanja podzemnog, što je izazvalo otvaranje ponora u parku Gordon Moore.

Oštećeni nogometni tereni izgrađeni su nedavno, jer datiraju tek iz 2019. godine, a čak i ako ne želi da donosi ishitrene zaključke, Michael Haynes smatra da grad ne bi trebao plaćati troškove popravke.
“Rupa je nastala u 9:18 ujutro, a na kraju je bila široka 30 i duboka 9 metara. Vrtača je nastala zbog urušavanja podzemnog rudnika. Za to je odgovorna kompanija New Frontier Materials”, kazao je za NBC Michael Haynes, dodavši:

“Na svu sreću, tada nije bilo nikoga na igralištu te nema povrijeđenih. Izgleda kao iz nekog filma, zar ne? Kao da je eksplodirala bomba”, dodao je.

Portparol kompanije New Frontier Materials, koja je vlasnik rudnika, rekao je da je pogođeno područje osigurano i da će u saradnji s gradskim vlastima pokušati što brže riješiti ovaj problem.