Žena (47) iz BiH uhapšena u Španiji: Bila dio međunarodne bande džeparoša

Španska Nacionala policija uhapsila je međunarodnu bandu džeparoša na aerodromu “Palma Son Sant Joan Airport” u poznatom ljetovalištu Palma de Mallorca, među kojima je bila i žena iz Bosne i Hercegovine.

Kako prenose španski mediji, troje džeparoša, dvoje iz Argentine i jedna iz BiH, su odgovorni za desetine pljački na ovom aerodromu samo tokom proteklog mjeseca.

U saopštenju španske policije stoji da su uhapšeni 67-godišnji Argentinac, 57-godišnja Argentinka i 47-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine.

Njihove mete su uglavnom bili stariji turisti, koji su organizovanim turama dolazili u ovaj dio Španije. Bili su toliko spremni da su u skoro svim pljačkama uzeli novčanik žrtvi, izvadili novac, a zatim neprimjetno vratili novčanik, prenose Nezavisne.

Inače, ovo nije prvi put da hapse ovaj trojac. Prošlog juna žena iz BiH je uhapšena na istom aerodromu, ali su “operisali” i na drugim aerodromima. Kako prenose španski mediji, Argentinac ima zabranu prilaska aerodromu u Alikanteu, gdje je izveo brojne pljačke.

O kakvim kriminalcima se radi svjedoči i podatak da njih troje zajedno imaju preko 80 hapšenja. Policija je već zatražila da im se zabrani povratak na Majorku što je trenutno regulisano zabranom prilaska.