Žena tužila odrasle sinove jer se nisu htjeli odseliti

Majka (75), čije ime nije javno objavljeno, nekoliko je puta neuspješno pokušala uvjeriti svoje sinove da se isele iz njezina doma u Paviji u sjevernoj Italiji, izvijestila je novinska agencija.

Unatoč tome što su imali posao, muškarci — u dobi od 40 i 42 godine — odbili su pronaći vlastiti alternativni smještaj.

Također su odbili pridonijeti kućnim troškovima unatoč tome što su imali vlastiti prihod i nisu pomogli u kućanskim poslovima, prenosi Insider.

Budući da ih nije uspjela nagovaranjem otjerati, odlučila se za sud.

Prema talijanskim novinama La Provincia Pavese, bila je uspješna. Sutkinja u Paviji Simona Caterbi odlučila je da sinovi moraju napustiti majčin dom do 18. prosinca.

Sutkinja je u presudi priznala da se argument za ostanak sinova na imanju nekoć mogao smatrati “dobro utemeljenim”, s obzirom na obveze roditelja prema djeci, izvijestile su novine.

Međutim, Caterbi je rekala da se to više ne čini opravdanim s obzirom da obojica sada imaju više od 40 godina.

Prema studiji Statista iz 2023., oko 70 posto Talijana u dobi između 18 i 34 godine živi u domovima svojih roditelja, s nešto većim postotkom među muškarcima.

Taj se fenomen može pripisati visokoj stopi nezaposlenosti mladih u Italiji, zbog čega je mnogim mladim Talijanima teže postići financijsku neovisnost u ranoj dobi.

Guardian je primijetio da Italija čak ima izraz za odrasle koji ne žele ili ne mogu napustiti obiteljski dom – “bamboccioni”, što otprilike znači “velike bebe”.

Sud u Paviji nije odmah odgovorio na zahtjev Insidera za komentar. Talijansko ministarstvo pravosuđa odbilo je komentirati, pozivajući se na neovisnost talijanskog sudskog sustava.