Žene su opisale što im tačno treba da dožive orgazam

Istraživanja su pokazala da heteroseksualne žene orgazam dožive rjeđe od lezbijki, a razlog je najčešće u tome što njihovi partneri rijetko tokom seksa stavljaju naglasak na njihovo zadovoljstvo.

Zbog toga mnoge žene orgazam dožive tek kad preuzmu stvari u svoje ruke.

“Najsigurnije je da ću orgazam doživjeti ako to učinim svojom rukom. Imam i vibrator, ali najčešće samo upotrijebim ruku. To mi je najdraži način, čak i kad sam s partnerom. Kad sam shvatila da je moje zadovoljstvo uzbudljivo i njemu, počela sam to činiti i tokom penetracije. Najlakše svršavam kad sam ja gore ili je moj partner iza”, rekla je Corrine za Huffington Post.

“Uvijek mi je potrebna stimulacija klitorisa kako bih došla do orgazma, bez obzira pruža li mi partner oralni seks ili se radi o vaginalnom seksu. Kad masturbiram preferiram koristiti vibrator ili svoju ruku. Često doživljavam i višestruke orgazme, ali samo uz stimulaciju klitorisa. Pornići mi mogu pomoći, ali nisu nužni. Penetracija može moj orgazam učiniti intenzivnijim, ali nikad nisam svršila samo tokom vaginalnog i analnog seksa”, kaže Jessica.

“Da bih doživjela orgazam, moram biti u sjedećem položaju naslonjena na jastuke ili zid. Ako ležim, moj klitoris je previše skriven i ne mogu ga dovoljno stimulirati. Koristim li vibrator, potrebna mi je malo jača vibracija”, ispričala je Jennifer.

“Kako bih postigla orgazam, bilo da sam sama ili s partnerom, moram u glavi imati nekakvu erotsku fantaziju. Samo fizička stimulacija mi nije dovoljna. Potrebno je malo prakse kako bi se povezali um i tijelo. Preporučujem prljave razgovore, seksi dopisivanja, dijeljenje fantazija ili erotski roman. Naučila sam da je potrebno posvetiti pažnju riječima i scenama koje vas uzbuđuju”, kaže Luna.

“Ako zaista želim svršiti, sjednem na svog dečka i natjeram ga da mirno leži. Zatim se samo trljam o njega sve dok se sva moja osjetila ne uključe. Ako mi to nije dovoljno, uključim imaginaciju pa zamišljam da sam ja seksualna radnica čiji je posao navesti ga da doživi orgazam. Ponekad ležim na trbuhu dok me on pljeska po stražnjici ili stavlja prste u mene dok masturbiram”, otkriva Lisa.