Adis Deljković izdao novu knjigu

Svakog dana s radošću prenosimo pozitivne priče iz grada Visokog. Poznati urednik magazina “Global” i vanjskopolitičke redakcije BHT 1 , Adis Deljković, naš sugrađanin, pohvalio se izdanjem nove knjige, “Rat i mir u Nagorno-Karabahu”. Vijest o novoj knjizi objavio je jučer na svom fb profilu, te obradovao mnoge koji prate njegov rad.

“Dragi moji, s velikim zadovoljstvom javljam da je danas iz štampe izašla moja druga knjiga „ Rat i mir u Nagorno-Karabahu“. Nakon knjige „Moj put u Palestinu“ u ovom putopisu napisanom novinarskim stilom, opisujem još jedan do nedavno „zamrznuti konflikt“ na osnovu onoga što sam zabilježio tokom priprema televizijskih reportaža u Nagorno-Karabahu u Azerbejdžanu. Ova knjiga ne govori samo o ratu, nego i o bogatoj kulturi i znamenitostima Azerbejdžana i prijestolnice Bakua, koji je posljednjih godina doživio ekonomski procvat.

Zahvaljujem se recenzentima uvaženim Stjepanu Mesiću, Zlatku Lagumdžiji i Erolu Avdoviću na ocjeni moje knjige. Hvala i Rusifu Huseynovu, direktoru Topchubashov centra iz Bakua, na podršci da ova knjiga dođe do vas.”