Advokat pojasnio: Šta bi bilo da se Berberović izjasnio da je kriv i zašto to danas nije učinio?

Pokušat ćemo tokom suđenja ispraviti određene činjenice koje mi smatramo da nisu pravilno utvrđene. Sve ostalo je na sudu – rekao je Karkin

 

Armin Berberović optužen za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule doktorice Azra Spahić i Alma Suljić, danas je na ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu negirao krivicu za ovu tešku nesreću.

Nakon završenog ročišta, prisutnim novinarima se obratio Berberovićev advokat, Rusmir Karkin.

– Tužilaštvo provodi svoje dokaze, saslušanje svjedoka, saslušanje vještaka. Njegovo pravo je da se izjasni da nije kriv. Da se danas izjasnio da je kriv, ne bi bilo suđenja, bio bi zakazan glavni pretres na kojem bi se razgovaralo samo o olakšavajućim i otežavajućim okolnostima. Dakle, to je razlog zbog čega se on izjasnio da nije kriv.

Pokušat ćemo tokom suđenja ispraviti određene činjenice koje mi smatramo da nisu pravilno utvrđene. Sve ostalo je na sudu – rekao je Karkin, prenosi Avaz.

Podsjećamo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je 14. novembra, optužnicu protiv Berberovića, zbog krivičnog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja.

Berberoviću, kojem je produžen pritvor, stavlja se na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.