Agencija za bankarstvo FBiH upozorila građane na lažne dokumente: Sadrže pečate i potpise koji nisu validni

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (FBA) upozorila je na pojavu lažnih dokumenata koji se navodno izdaju uime Agencije za bankarstvo FBiH.
“U posjedu smo informacije da su se u javnosti pojavili falsifikovani dokumenti koji navodno potiču od naše institucije, a koji se koriste u bankarskim i finansijskim transakcijama. Molimo sve građane, poslovne subjekte i relevantne institucije da budu oprezni i da pažljivo provjeravaju autentičnost svih dokumenata koji se pripisuju Agenciji za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine”, ističu iz FBA.

Navedeni lažni dokumenti, kako su dodali, sadrže izmišljene informacije, pečate i potpise koji nisu validni. Napominju da FBA ne izdaje nikakve dokumente putem neprovjerenih kanala komunikacije.

“Svi zvanični dokumenti Agencije za bankarstvo FBiH se izdaju isključivo u fizičkom obliku ili elektronskim putem putem zvaničnih adresa i kanala komunikacije Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine. Ukoliko imate sumnje u vezi sa validnošću nekog dokumenta za koji se tvrdi da je izdat od strane Agencije za bankarstvo FBiH, molimo vas da nas odmah kontaktirate putem naših zvaničnih kanala kako bismo mogli da provedemo detaljnu provjeru i reagujemo u skladu sa relevantnim okvirom”, napominju iz ove agencije.

FBA preduzima sve neophodne korake kako bi zaštitila integritet svojih dokumenata i informacija, te će poduzeti aktivnosti prema nadležnim organima kako bi se identifikovali i sankcionisali odgovorni za izradu i distribuciju lažnih dokumenata, saopćeno je iz FBA.