Akcija policije u Mostaru: Uhapšen sa 37 kg marihuane

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su u Mostaru A.K. (1987) zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Saopćenju FUP-a HNK prenosimo u cijelosti:

“Dana, 22.09.2022. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode lice inicijala A.K. (1987.) iz Čapljine nastanjeno u Mostaru koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeno lice kojom prlikom je pronađeno 37 kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira opojnu drogu (Cannabis Sativa L), kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period opojnu drogu nabavljalo na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuiralo s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, navodi se u saopćenju FUP-a HNK.