Aleksandar Vučić optužio BiH za “brutalno miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je BiH za “brutalno miješanje” u unutrašnje stvari u Crnoj Gori komentirajući na sajmu vina u italijanskoj Veroni rezultate predsjedničkih izbora u Crnoj Gori.

Osvrnuo se na poraz Mila Đukanovića u drugom krugu izbora rekavši da je o crnogorskim izborima šutio na odgovoran način, jer “ne želi govoriti ružne stvari kada je neko izgubio na izborima”.

“Mislim da je to džentlmenski. Đukanovićeva i naša politika bile su dijametralno suprotne. Nadam se da će odnosi biti bolji, ne padam u euforiju, vidjet ćemo kako će izgledati.

Vidjeli smo kako je izgledalo sa Krivokapićem, vidjet ćemo kako će biti s Milatovićem. Nadam se da je moguće imati bolje odnose Srbije i Crne Gore. Bilo bi dobro za sve nas. To je ono što je važno za ljude”, rekao je Vučić.

Komentirao je brojne stavove koji su se mogli čuti u javnosti da se Srbija grubo miješa u izborni proces u Crnoj Gori.

“Pogledajte brutalno miješanje Bosne i Hercegovine u unutrašnje stvari Crne Gore, ali to niko nije rekao, niko nije rekao da to radi Priština i gotovo sve zemlje Zapadnog Balkana.

To je priča da uvijek treba kriviti Srbiju da bi se napravila ravnoteža, a zapravo se stvara disbalans, jer uvijek je Srbija kriva za sve iako nema veze s tim. Srbija je kriva, čak i kad šuti”, rekao je Vučić.