Amel Tuka i Lejla Bejtić sportisti godine u ZDK

U prepunoj plavoj dvorani Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici proglašeni su najbolji sportisti, sportski radnici i sportski kolektivi Zeničko-dobojskog kantona za 2012., u organizaciji NIPD “Naša riječ” i Sportskog saveza ZDK.

Za najbolje sportiste proglašeni su Lejla Bejtić, košarkašica KŽK “Čelik” Zenica i Amel Tuka, atletičar AK “Zenica”.

Mesud Pezer, proglašen je za najboljeg juniora, dok su priznanja za sportskog radnika i trenera godine pripala Azizu Kevelju i Mehmedu Skenderu, trenerima u AK “Zenica” koji je u seniorskoj konkurenciji proglašen za najbolji sportski klub u 2012.

Kod seniorki titula najuspješnijeg sportskog kolektiva pripala je KŽK “Čelik”, dok je u juniorskoj konkurenciji to RK “Bosna Prevent” Visoko.

Najbolji sportisti u konkurenciji osoba s invaliditetom su atletičarka Sanela Redžić, te Nizam Čančar, član zlatne odbojkaške reprezentacije sa OI u Londonu.

Priznanje za životno djelo pripalo je Fahrudinu Zrniću, sportska nada je atletičarka Lamija Pašalić, dok je sportski događaj godine Evropski kup u kickboxingz BiH 2012.

Specijalno priznanje za razvoj sporta uručeno je Suadu Kaknji, predsjedniku AK “Zenica”, najbolji sportski novinar je Salih Hadžijalić, dok je za sportskog idola proglašen Edin Džeko. Generalni pokrovitelj manifestacije bila je Vlada ZDK.

(VisokoIN/Fena)