12. Augusta 2022.

Amerikanka se probudila nakon dvije godine kome. Odmah izgovorila: Napao me moj brat

Amerikanka koja je bila žrtva nasilnog napada probudila se iz dvogodišnje kome i identificirala svog brata kao napadača, prenose lokalni mediji.

Wanda Palmer (51) je u junu 2020. godine u svom domu u Cottagevilleu u Zapadnoj Virginiji pretučena i ostavljena da umre. Policija ju je pronašla u lokvi krvi, a bila je tako divljački napadnuta da su vlasti mislile da je mrtva.

“Kada smo stigli tamo, mislili smo da je mrtva”, rekao je šerif Jackson Ross Mellenger za MetroNews dodavši kako istražitelji nisu imali nikakvih tragova.
“Nije bilo očevidaca, niko nije živio u kući, nema snimaka nadzornih kamera, nema zapisa mobitela. Nije bilo praktično ničega čime bi se moglo ići naprijed,” dodao je.

Međutim, nakon dvije godine Palmer se probudila iz kome, a uprkos oštećenju mozga od napada, mogla je govoriti dovoljno da identificira svog brata Davida Palmera kao navodnog napadača.

David Palmer je nakon toga uhapšen i optužen za pokušaj ubistva i zlonamjerno ranjavanje za koje se vjeruje kako je počinjeno mačetom ili sjekirom.