Apel za pomoć: Harisu Lepiću potrebna novčana sredstva za liječenje u Zagrebu

Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu u toku je humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje studenta Harisa Lepića koju organizuje Studentska asocijacija Filozofskog fakulteta. Lepić je prije dva mjeseca imao zastoj rada srca.

Prilikom tog napada doživio je kliničku smrt, te u komi proveo dva dana. Napad se desio prilikom njegovog boravka na fakultetu, te je brzo hospitalizovan i vraćen u život.

Nakon jednomjesečnog boravka na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), Lepić je podvrgnut daljnjim ispitivanjima. Prije desetak dana, nakon generalne kontrole, ustanovljeno je da ima srčanu manu koja je smrtonosna.

Njegovoj porodici je rečeno da Haris mora obaviti elektrofiziološko ispitivanje srca u Zagrebu, čime će biti otklonjena srčana mana, a Haris omogućen normalan život.

Ovaj zahvat košta između 15.000 i 20.000 KM, i trebao bi biti obavljen 19. februara.

U subotu (1.2.2014.), volonteri STAFF-a biti će prisutni na Mucha Lucha partiju u BKC-u, gdje će biti organizovano prikupljanje sredstava za liječenje kolege.

Također, u planu je održavanje trodnevnog Studentskog bazara (10-12.2.2014) na Filozofskom fakultetu na kojem će se prodajom hrane i nakita pokušati skupiti neophodna sredstva.

Uplate za pomoć u liječenju mogu se izvršiti na žiro račun: 3387202502037985 UniCredit banka, na ime Haris Lepić.

Molimo sve ljude dobre volje da se odazovu akciji i da zajedničkim snagama spasimo jedan mladi život.

Kontakt osoba: Midhat Šaljić (061 901 287)

Studentska asocijacija Filozofskog fakulteta – STAFF
Franje Račkog 1, soba 10
staff.unsa@gmail.com | tel: 033 253 137

(VisokoIN)