Arkanov ubica Dobrosav Gavrić predao se policiji u Cape Townu

Dobrosav Gavrić, koji je osuđen zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, predao se jutros policiji u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici. Gavrić (38), koji se u Južnoafričkoj Republici krio pod imenom Saša Kovačević, u bjekstvu je od 12. decembra, kada je trebalo da se javi južnoafričkoj policiji, jer je protiv njega pokrenut krivični postupak zbog posjedovanja kokaina, objavljeno je na sajtu “Blica”, prenosi Srna.

Gavrić se predao u Belvilleu, dijelu Cape Towna. On je otkriven tokom policijske istrage ubistva jednog čovjeka iz Cape Towna, povezanog sa organizovanim kriminalom, u martu ove godine.

Policija je, nakon pucnjave u kojoj je Gavrić povrijeđen, zaustavila njegov automobil. Da u njegovom džepu tada nije pronađen kokain, njegov identitet ne bi bio otkriven, pisao je “New Age”, dodajući da je Gavrić optužen za posjedovanje narkotika.

On je tada uhapšen, ali je pušten iz pritvora uz obavezu da se odaziva na pozive suda. Međutim, to nije učinio 12. decembra, kada je bilo zakazano da se javi sudu i od tada se nije znalo gdje je.

Gavrić i njegov pomagač Milan Đuričić uhapšeni su 2001. godine, a u oktobru 2006. osuđeni na 30 i 35 godina zatvora zbog ubistva i kovanja zavjere za ubistvo Arkana.

Oni su poricali krivicu, tvrdeći da su se slučajno zatekli na mjestu zločina.

Obojica su od tada u bjekstvu, jer su oktobra 2003. godine bili pušteni da se brane sa slobode.

Arkan, koji je pred Haškim tribunalom optužen za zločine protiv čovječnosti počinjene tokom rata u BiH od 1992. do 1995. godine, ubijen je 15. januara 2000. godine u holu beogradskog hotela “Interkontinental”.

Osim Arkana, u “Interkontinentalu” su ubijeni i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić Garo, bivši radnik saveznog MUP-a.