Armin Berberović negirao krivicu za tešku nesreću u kojoj su poginule dvije doktorice

Armin Berberović, koji je optužen da je u maju u saobraćajnoj nesreći usmrtio dvije mlade doktorice Azru Spahić i Almu Suljić, danas se u Kantonalnom sudu u Sarajevu izjasnio da nije kriv.

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, podsjećamo, podiglo je 14. novembra ove godine optužnicu protiv Berberovića zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja.

 

U saopćenju Tužilaštva Kantona Sarajevo tada se navodilo da se Berberoviću stavlja na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede. Krajem novembra Sud je na prijedlog Tužilaštva Berberoviću produžio pritvor za dva mjeseca.

Nakon saobraćajne nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promil alkohola, te da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je oduzeta vozačka, jer je imao počinjenih prekršaja. Također je utvrđeno da je u krvi imao i drogu amfetamin.