Armin Hodžić novi napadač Željezničara

Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Armin Hodžić potpisao je danas ugovor s Fudbalskim klubom Željezničar. Hodžić se na taj način kao slobodan igrač vratio u klub u kojem je započeo karijeru.

Posljednji angažman napadač je imao u ekipi Kašimpaše 2022. godine, a kako je kazao sportski direktor kluba s Grbavice Samir Bekrić, želja dvadesetosmogodišnjeg napadača bila je da se vrati u Željezničar, dok ga finansijska strana nije zanimala.

– Armin želi pomoći ekipi da ostvari ciljeve. Finansije ga nisu zanimale. Pomoći ćemo mu da se ponovo vrati u reprezentaciju BiH, znamo koliko je kvalitetan. Potpisao je na pola godine, plus opcije, ali nadamo se da će kod nas biti godinu, možda i više. Sada mora raditi na podizanju forme – kazao je Bekrić.

Osvrnuo se i na prelazni rok, te istaknuo da je Željezničar želio zadržati igrače iz prošle sezone, te nadograditi ekipu novim.

– Igrače smo doveli ciljano. Nije nam prioritet dovođenje novih igrača, iako prelazni rok nije još gotov. Ako se ukaže prilika za dovođenjem pojačanja, iskoristit ćemo je. Možda će neki igrači napustiti klub jer imamo ponude – rekao je Bekrić i dodao da je došlo do problema sa Santosom oko potpisivanja dugoročnog ugovora, dok će drugi Armin Hodžić uskoro potpisati ugovor na duže vrijeme.