Barbarez poslao poruku koja će oduševiti navijače u BiH

Logo
Logo
SVE VIJESTI
NOVOSTI

SPORT

ZABAVA
TEHNOLOGIJA
MAGAZIN

UNA TV
Pretraži…

BIH

Oglasio se selektor Barbarez i poslao poruku koja će oduševiti navijače u BiH
Popularni Barba nije krio oduševljenje, dolaskom na klupu Zmajeva, pa je sumirao dvije jake provjere protiv Italije i Engleske

Autor: Web UNA BiH
15.06.2024. 08:53
Podijeli:

Sergej-barbarez_fotoArmin Durgut_PIXSELL-66236f68bbcdd.webpFoto: Armin Durgut/PIXSELL
Poslije dva prijateljska meča selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez, oglasio se na zvaničnom Instagram nalogu.

Popularni Barba nije krio oduševljenje, dolaskom na klupu Zmajeva, pa je sumirao dvije jake provjere protiv Italije i Engleske.

“Snovi postaju stvarnost, hvala Vam za podršku”, poruka je Barbareza.

Bosna i Hercegovina poražena je na debiju Barbareza od Engleske 3:0 u Newcastleu, a u Empoliju protiv Italije Zmajevi su upisali minimalan poraz 1:0.

“Igrali smo protiv dvije reprezentacije iz samog evropskog vrha i osim perioda od 30 minuta protiv Engleske i nekih intervala od 5-10 minuta protiv Italije, bili smo ravnopravni. Ovih osam utakmica koje imamo u ovoj godini su veliko bogatstvo za mladu ekipu i bez 14-15 igrača, i bez obzira na nezgodan junski termin koji stalno pominjemo, meni je drago da smo igrali ove mečeve i da smo provjerili dosta igrača. Ne mogu reći da sam zadovoljan, jer smo izgubili, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga”, rekao je nešo ranije Barbarez nakon dvije provjere.

Tada je bivši kapiten Zmajeva istakao i da se bh. navijači moraju suočiti i sa realnošću.

“Neće mi biti dosadno da ponavljam da trebamo biti realni, da trebamo da znamo gdje stojimo i koliko utakmica smo izgubili u prošloj i ovoj godini. Ovo je neki novi put, imamo neke nove ideje, ubijeđen sam da ovi momci to mogu. Vidjeli smo šta se sve desilo u ovih deset dana, kakav je razvoj kod svakog pojedinačno i kakva su shvatanja reprezentacije nastala. Rodio se taj neki duh, vidjeli smo poslije utakmice njihovo zajedništvo, to je to što nas čini sretnim. Prvi plan je uspio, a to je da ih spojimo, da ih potaknemo da sa više volje i želje igraju za našu zemlju”, zaključio je selektor BiH.