Baždarević: Austrija je jača od Andore, moramo biti spremni

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević rekao je da danas u Beču kako je pripreme bh. nacionalnog tima uoči sutrašnjeg prijateljskog susreta s Austrijom, napustio golman Ibrahim Šehić.

Kako je za Anadoliju rekao Baždarević, pripreme je uz odobrenje stručnog štaba, napustio golman Ibrahim Šehić jer ima važnu utakmicu svog kluba Qarabaga u borbi za titulu.

Baždarević je rekao da je atmosfera u ekipi dobra te da će dati šansu pojedinim igračima koje je pozvao ali će fokus biti na formiranju snažnog tima koji će ostvariti dobar rezultat sutra u Beču.

“Mi ćemo nastojati da napravimo najbolji sastav i da u istom momentu damo priliku nekim drugim igračima. Ona prva utakmica je bila izuzetno važna ali i ova je i daćemo sve od sebe da ostavimo dobar dojam i ostvarimo dobar rezultat. Znamo da je sutrašnji protivnik mnogo jači i ozbiljniji nego Andora i moramo biti spremni na sve da odgovorimo na to“, rekao je Baždarević.

Baždarević je naglasio da su svi igrači zdravi i spremni da konkurišu za utakmicu. U blizini hotela u kojem su smješteni bh. reprezentativci nalazi se veliki broj navijača kojima nije dozvoljen ulazak pa koriste priliku da se fotografišu s igračima ispred hotela.

Da su spremni za utakmicu reporteru AA u Beču potvrdili su i reprezentativci Ermin Bičakčić i Izet Hajrović, igrači Hoffenheima i Werdera iz Bremena.

“Poslije zadnje pobjede ambijent je odličan. Spremni smo za utakmicu s Austrijom. Biće to veoma jak test, imaju veoma dobru ekipu ali mi smo sto posto spremni za ovu utakmicu. Znamo da ćemo imati veoma veliku podršku navijača tako da jedva čekamo da utakmica počne sutra“, rekao je Bičakčić.

I Izet Hajrović očekuje pobjedu.

“Očekujem pobjedu. Spremni smo za utakmicu, Austrija ima super ekipu. Prvi su u svojoj kvalifikacionoj grupi tako da moramo biti spremni i nadam se da ćemo pobijediti. Biće puno naših navijača iz cijele Evrope. Vjerujem da ćemo odigrati super utakmicu“, rekao je Hajrović.