BIHAMK: Zbog odrona obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bihać – Bosanska Krupa

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-14 Bihać – Bosanska Krupa, u mjestu Grmuša. Saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce, objavili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na dionici Posušje – Jablanica (Blidinje) zabranjeno je kretanje za teretna vozila.

Jak vjetar formira sniježne nanose na magistralnom putu Priluka – Glamoč – Mlinište. Na pojedinim dionicama ima snijega na kolovozu, a iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: Livno – Šuica (Borova Glava), Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Travnik – Donji Vakuf (Komar), Novi Travnik – Bugojno (Rostovo),Tomislavgrad – Šuica – Kupres, Livno – Bosansko Grahovo – Drvar, Drvar – Bosanski Petrovac, Vlasenica – Han Pijesak (Han Pogled), Turbe – Karanovac, Ripač – Bosanski Petrovac – Ključ, Bugojno – Kupres – Šuica i Gacko – Tjentište.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala.

Zbog oštećenja prelazne naprave na mostu na autoputu A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever, saobraćaj je preusmjeren iz preticajne u voznu traku (postavljena je privremena saobraćajna signalizacija). Iz BIHAMK-a mole vozače da na ovoj lokaciji voze oprezno i znatno smanjenom brzinom.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica – Mostar (kod restorana “Zdrava voda“), saobraća se naizmjenično, jednom trakom u dužini od 150 metara. Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Izačić – Ličko Petrovo Selo. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.