Biljana Šišić v. d. direktora Službe za zapošljavanje ZDK

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) prihvatila je odluke privremenog Upravnog odbora Službe za zapošljavanje ZDK o smjeni dosadašnjeg direktora ove ustanove Ratka Orlandića i za vršiteljicu dužnosti direktora imenovala Biljanu Šišić, dosadašnju šeficu Službe za zapošljavanje u Žepču.

Ovo privremeno imenovanje izvršeno je na period od najviše šest mjeseci, odnosno do završetka redovne konkursne procedure za izbor novog direktora.

Smjena direktora Ratka Orlandića očekivala se i ranije, jer je bio suočen sa brojnim kritikama, koje su na njegov račun upućene sa govornice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona tokom i nakon analize stanja u Službi za zapošljavanje ZDK.

Na današnjoj sjednici Vlade ZDK istaknuto je da je kantonalna Služba za zapošljavanje za prvih šest mjeseci ostvarila gubitak od milion i 900 hiljada maraka, uz narušene međuljudske odnose, nekoliko prijava zbog mobinga i brojnih pritužbi uposlenika na postupanje menadžmenta ustanove, posebno njenog prvog čovjeka Ratka Orlandića.