Borac slavio u golijadi na Tušnju: Tuzla sve bliža Prvoj ligi FBiH, a Banjalučani tituli

Tuzla City je poražen na svom terenu rezultatom 2:6 od banjalučkog Borca u utakmici 31. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Tuzlaci su poveli u 11. minuti utakmice nakon fantastičnog kontranapada i još ljepše završnice Mašovića. Mašović je imao dosta prostora, elegantno se oslobodio jednog defanzivca Borca i namjestio na šut, a onda silovitim udarcem zakucao loptu u mrežu.

No, već tri minute poslije je bilo 1:1. Nakon centaršuta Hrelje, Blagaić je loptu poslao u gol. Potpuni preokret je stigao u 28. mimnuti. Blagaić je ovaj put preuzeo ulogu asistenta, pronašao je Grahovca, a ovaj je lijepo pogodio za 2:1.

Kada je u 44. minuti pogodio Vranješ, i to nakon kombinacije sa Vukovićem, već tada je bilo jasno da će se Tuzlaci teško vratiti. Dodatna potvrda stigla je samo dvije minute poslije; Jurilj je postigao četvrti pogodak Borca, za rezultat prvog poluvremena.

U 63. minuti smanjila je tuzlanska ekipa. Delimeđac je proigrao Ajdina Nukića, koji je zatresao mrežu aktuelnog lidera na tabeli.

Uslijedio je nešto mirniji period igre, barem do 79. minute, kada je na terenu nastao međusobni sukob fudbalera Tuzla Cityja i Borca. Karjašević je tada odgurnuo Grahovca, krenuo je metež, a onda je glavni sudija Miloš Gigović odlučio reagovati. Isključio je Karjaševića, dok je Subić, sa klupe, zaradio žuti karton.

Već tada je bilo jasno ko će do punog plijena, no Borac je svejedno stigao i do petog gola. Hrelja je u 87. minuti, čini se, želio centrirati sa lijeve strane, no lopta je završila u mreži Abdulahovića.

Do kraja još jedan pogodak. U 89. minuti Pejović je, nakon kratkog centaršuta Jurilja, Pejović postigao šesti gol za goste.

Promjena više nije bilo. Borac je došao do punog plijena i mogao bi postati šampion već večeras, ukoliko Zrinjski ne ostvari pobjedu. Na drugoj strani, Tuzla City je sve dalje od opstanka.