Breskvica se oglasila nakon optužbi da je njena pjesma nacionalistička

Na zvaničnom Youtube kanalu “RTS Pesma Evrovizije” izašlo je svih 28 kompozicija koje su u trci za predstavnika Srbije na “Pjesmi Eurovizije”, a oko jedne od njih podiglo se dosta prašine.

U medijima se digla velika bura oko pjesme “Gnezdo orlovo” Anđele Ignjatović poznatije kao Breskvica, a ona se tim povodom do sada nije oglašavala, no sada je riješila da prekine šutnju.

Pjevačica je istakla da je loši komentari ne dotiču i da je navikla da ih uvijek ima kada ona nešto izbaci.

“To je normalno, pogotovo za mene. Uvijek kad nešto izbacim, prvo bude haos, pa onda sve kako treba. Ružno je, jako ružno, neki komentari su besmisleni, ali sam ja toliko ponosna na tu pjesmu i jedva čekam prvi nastup, da vide kako zvuči uživo jer mi ne vjeruju kako će to da zvuči”, rekla je Breskvica, pa dodala:

“Svaku pjesmu, svaki tekst će svako drugačije da razumije. To je i ljepota ovog posla. Ne znam ko je šta čuo ovdje, mi smo je predstavili kao borbu dobra i zla i da će dobro uvijek pobediti, a može i da se prenese na privatne situacije, da se neko pronađe u privatnim borbama koje ima.

Očekivala sam dosta pregleda, jer imam puno fanova, ali ovakve reakcije i komentare nisam. Mislim da ljudi nisu dugo čuli ovakvu srpsku pjesmu”, rekla je Breskvica i zaključila:

“Oduvijek sam htela da imam jednu ovakvu pjesmu, privatno to volim da slušam i smatram da je moj glas baš za takvu muziku. Nije bilo planirano da se prijavimo na takmičenje jer nismo imali pjesmu koja dobro predstavlja našu zemlju. I onda me je Heni pozvao, rekao da ima pjesmu koju niko neće, a ja hoću. Niko je ne bi htio jer nije moderna”, zaključila je pjevačica u emisiji “Kec na jedanaest”.

Inače, njena je pjesma favorit broj jedan u utrci za pjesmu koja će Srbiju ove godine predstavljati na Eurosongu koji će biti održan u švedskom Malmeu.