Čampara: Smjenu Emira Hadžihafizbegovića traži Ured za borbu protiv korupcije

“Denis Bećirović i Željko Komšić mogu lagano do Predsjedništva”, poručuje Aljoša Čampara (NIP), dok se svakodnevno govori o upitnom finansiranju izbora. Intenzivno se priča i o smjenama na pozicijama direktora kulturnih institucija u Sarajevu, Emira Hadžihafizbegovića i Aleša Kurta.
Nakon što izvještaji o radu Kamernog teatra 55, odnosno Sarajevskog ratnog teatra nisu pozitivno ocijenjeni, kantonalni zastupnik Čampara poručuje da je u ovom slučaju riječ o borbi protiv korupcije.

“Za Hadžihafizbegovića je Ured za borbu protiv korupcije napisao dopis da on mora biti smijenjen sa pozicije jer je lažno prijavio da nije član političke stranke. U konkursnoj proceduri su jasno propisani uslovi koje mora zadovoljavati osoba koja će obnašati direktorsku funkciju. U zakonu piše da neko ko je na izvršnim pozicijama u sklopu određene partije ne može obnašati ovakve funkcije”, objašnjava Čampara.

Tvrdi da je spomenuti nalaz Ureda za borbu protiv korupcije stigao na osnovu navodne prijave.

I sam je glasao protiv izvještaja o radu Kamernog teatra.

“Ova zemlja je puna priče o borbi protiv korupcije i stranačkog zapošljavanja. Glasao sam kako sam glasao jer je Ured za borbu protiv korupcije konstatovao, napisao i poslao dopis da dotični ne može obnašati funkciju jer je član Predsjedništva SDA”, podcrtava Čampara.

Podsjetimo, u gostovanju na N1 Hadžihafizbegović je sve ranije navode nazvao lakrdijom, dodavši da ono što su oni napravili u Kamernom teatru u zadnjih pet godina dovelo ih u najboljih pet na Balkanu, ne samo u regiji.