Ćiro: Džeko će ih pojesti u Lisabonu

Ne treba se previše obazirati na priče o Ronaldu, imamo i mi Džeku, koji će ih “pojesti” u Lisabonu, rekao je u telefonskom razgovoru iz Irana Miroslav – Ćiro Blažević, nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije BiH, a prenose Nezavisne novine. Jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka s naših prostora ubijeđen je u podvig bh. tima sutra na stadionu “Luž” u Lisabonu. Rezultat 0:0 iz prve utakmice, igrane u petak na stadionu “Bilino polje” u Zenici, za Ćiru je idealan i sada su, prema njegovim riječima, Portugalci ti koji treba da se zabrinu. Mišljenja je da će na boljem travnjaku u Lisabonu doći do izražaja sva raskoš i kvalitet bh. fudbalera, te ne sumnja u podvig izabranika Safeta Sušića.

“Glavni adut reprezentacije Bosne i Hercegovine u Lisabonu je činjenica da su slično značajnu utakmicu odigrali nedavno s Francuzima u Parizu i praktično pobijedili u tom meču. Pa sjetimo se kako su Edin Džeko i ostali Francuze promiješali u tom meču, stavili ih u male cipele, nisu im dali da dišu. Nisu im dali da naprave skoro ništa cijelu utakmicu”, rekao je trener svih trenera i dodao:

“Pa i mala djeca znaju da onaj penal koji je sviran Francuzima nije bio regularan i nadam se da se nešto slično neće desiti u Lisabonu. Zato svom prijatelju Safetu Sušiću i njegovim igračima, ali tako da kežem i mojim fudbalerima, poručujem da u Portugalu samo preslikaju utakmicu iz glavnog grada Francuske. Samo neka odigraju kao u Parizu i proći će, odnosno proći ćemo na Evropsko prvenstvo. Kažem, mi ćemo proći, jer ja se poistovjećujem s reprezentacijom BiH.”

Nekadašnji selektor ubijeđen je u uspijeh i ponovio je da eliminaciju od prije dvije godine od Portugala u baražu za Svjetsko prvenstvo još nije prebolio.

“Još nisam prežalio! Bilo mi je s jedne strane drago kada je BiH ponovo izvukla upravo Portugal u baražu, jer je ovo sigurno dobra prilika da im se osvetimo i siguran sam da će to Pape učiniti. Rezultat iz prve utakmice u Zenici je odličan 0:0. Siguran sam da će BiH napraviti dobar rezultat na ‘Lužu’, osvetiti se, baš kako je to uradio i Slaven Bilić u prvoj utakmici s Turcima u Istanbulu”, zaključio je Blažević.

(VisokoIN)