ČLANICA SDA SRUŠILA VLADU TK NA ČIJEM ČELU JE SDA: ZUMRA BEGIĆ PREŠLA U BH ZELENE

Da li je formirana nova većina u Skupštini Tuzlanskog Kantona?

Kako doznaje portal Crna-Hronika za rušenje aktuelne vlade najviše je zadužen BH Zeleni čiji je lider Sevlid Hurtić, ujedno i aktuelni ministar u Vijeću ministara BiH ali i sad već bivša članica SDA stranke Zumra Begić koja je bila predsjednika Organizacije Žene SDA TK i aktuelna poslanica u Skupštini TK.

Zumra Begić je tražila poziciju ministra MUP-a TK i to je bio jedan od uslova za njen transfer iz SDA u BH Zelene.

Kako nezvanično saznajemo doktorica je prešla u BH Zelene i tako oborila aktuelnu Vladu Tuzlanskog Kantona!

U formiranju nove parlamentarne većine, kako saznajemo, bili su uključeni političari iz Banovića, Srebrenika i Čelića, pored aktuelnih zastupnika u Skupštini TK.

Iz dobro obavještenih izvora, Zumra Begić, predsjednica Organizacije Žene SDA TK i aktuelna poslanica u Skupštini TK, odlučila je napustiti SDA i preći u BH Zelene, i na taj način podići ruku koja je ključna za obaranje aktuelne većine.

 

Kako saznajemo, sastanku koji je održan u subotu u kasne sate u jednoj porodičnoj privatnoj kući u Živinicama, Begić je došla u pratnji savjetnika Sevlida Hurtića, izvjesnog Jasmina Handžića kojeg je predstavila kao svog ĉovjeka koji će pregovarati u njeno ime.

Sastanku su pristustvovali Kukić, Elzina Pirić, Tokić Husein, Admir Hrustanović, Jakub Suljkanović, izvjesni Sido poznati kralj tekstila, ozloglaseni kriminalac, dva nezavisna zastupnika, Emir Begić, Mustafa Šakić i drugi akteri.

Izvršena je sljedeća raspodjela pozicija:
Premijer – SDP ( i 6 ministara)

Nezavisni zastupnici Husein Tokić i Emir Begić bi dobili 2 ministarstva i mjesto predsjednika Skupstine.

3 ministarstva bi pripala bivšim zastupnicima SBIH, koji su do sada djelovali kao nezavisni.

Organizatori ovog ” otpora” su Sevlid Hurtić i kralj tekstila Sedinet Karić – Sido, menedžer Jakuba Suljkanovića koji je na tom sastanku izjavio da mu nista me treba, već mu je samo interes da se slomi aktuelna većina.

Inače, Sido je veliki prijatelj i poslovni partner Azmira Husića, zastupnika SDA u Parlamentu FBIH