CNN: Turbofolk je smeće od muzike nastalo iz kriminala

Američki novinar Thomas Morton, koji inače radi za CNN, odlučio je da iznajmi yugo i pođe na putovanje kroz države bivše Jugoslavije. Kao rezultat nastao je dokumentarni film “Poročni vodič za Balkan” u kome se stanovnici bivše Jugoslavije opisuju kao “masovne ubice” a Srbija i Hrvatska kao “kolijevke turbofolka koji finansiraju mafijaši”.

“Dok smo mi ostali slušali grunge, u državama bivše Jugoslavije odvijala su se masovna ubistva zbog etničkih razlika. U želji da proslavimo 12 godina bez genocida, odlučili smo da iznajmimo yugo i pođemo na Balkan, kako bismo shvatili u čemu je stvar sa svim tim etničkim čišćenjem”, stoji u najavi dokumentarnog filma.

Dok se ostala četiri dijela uglavnom bave političkim temama kao što su raspad Jugoslavije, situacija na Kosovu i slično, drugi dio za temu ima turbofolk. Za kameru gosta iz Amerike izjave su dali Kornelije Kovač (“srpski Elton John”) i Goga Sekulić (“nenormalno visoko biće”) a jedan dio filma je posvećen Ceci Ražnatović (“srpskoj Madonni”).

(VisokoIN)