Cristiano Ronaldo: Portugal će biti na Evropskom prvenstvu

Povratak Fabia Coentraoa, Pepea i Huge Almeide u reprezentaciju Portugala dao je više samopozdanja selektoru Paolu Bentu pred odlučujuće utakmice baraža protiv naše reprezentacije.

“Ulazimo u ovo doigravanje sa velikim samopouzdanjem jer nam se vračaji povrijeđeni igrači. Ovaj put imamo više opcija kada je riječ o broju igrača jer nam se vraćaju trojica ili četverica standardnih igrača.”, dodao je Bento.

Prošlog mjeseca Portugal je izgubio utakmicu protiv Danske što je automatski značilo i baraž za tim Paola Benta.

“Imamo samopouzdanje. Ono što se desilo u Danskoj je prošlost. Moramo podignuti glavu i suočiti se sa realnošću, a to su dvije utakmice sa Bosnom i Hercegovinom.”, kazao je Cristiano Ronaldo, najbolji portugalski igrač i član madridskog Reala.

Osim povratka Realovog dvojca Coentraoa i Pepea, Bento će na raspolaganju imati i napadača Bešiktaša Hugu Almeidu koji nije bio u timu posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Portugal ima vrhunske igrače i tim. Mi moramo pokazati da smo favoriti u ovim utakmicama. Uvjeren sam da će Portugal biti na Evropskom prvenstvu.”, dodao je Ronaldo koji je primio nagradu za najboljeg strijelca Evrope u prošloj sezoni.

“Mijenjao bih ovu nagradu istog trena za naslov pobjednika Lige prvaka ili španskog prvenstva. Ne bih osvojio ovu nagradu da nije bilo pomoći mojih suigrača”. “Nisam zabrinut zbog konkurencije koju dobivam od Messija. Volim igrati, ljudi me vole gledati i ne bih ama baš ništa oko toga mijenjao. Dobro je nadmetati se s najboljima. Volim dvoboje protiv Messija, ali na ekipnoj, ne individualnoj razini” – rekao je Portugalac.

Trener naše reprezancije traži osvetu za dva poraza koja nam je Portugal nanio u baražu za prošlogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi.

Paolo Bento će moći računati na sljedeće igrače u utakmicama baraža:

Golmani: Eduardo (Benfica), Beto (Cluj) i Rui Patricio (Sporting)

Odbrana: Bruno Alves (Zenit St. Petersburg), Joao Pereira (Sporting), Fabio Coentrao (Real Madrid), Rolando (Porto), Silvio (Atletico Madrid), Pepe (Real Madrid) i Sereno (Cologne)

Vezni red: Carlos Martins (Granada), Joao Moutinho (Porto), Miguel Veloso (Genoa), Raul Meireles (Chelsea), Ruben Micael (Real Zaragoza), Ruben Amorim (Benfica)

Napadači: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Danny (Zenit St. Petersburg), Helder Postiga (Real Zaragoza), Nani (Manchester United), Ricardo Quaresma(Besiktas), Nuno Gomes (Braga) i Hugo Almeida (Besiktas).

(VisokoIN)