Crvena jabuka, Milica Todorović i Zoster na Ravnama u sklopu „Summer Solstice Festivala“!

Nakon dugo vremena i dugo godina Visoko ponovo ima manifestaciju „Visočko ljeto“, odnosno prvi dio manifestacije poznat i kao Dani kulture i sporta koja opravdava taj naziv.

I ovo ljeto će biti uz obilje vrhunskih muzičko – koncertnih događaja, a zahvaljujući Gradskoj upravi Visoko i Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

Koncerti su dogovoreni i spremni, sjajnu pripremu su uradili i u Gradskoj upravi i u Fondaciji, a sada ekskluzivno i zvanično imamo sve izvođače koji će nastupiti u našem gradu u periodu od 23.juna do 25.jula.

Tradicionalni ljetni „Summer Solstice Festival (SSF)“ Fondacije, festival koji svake godine imamo priliku da gledamo u parku „Ravne 2“, a povodom početka ljeta, ove godine u muzičkom dijelu otvara CRVENA JABUKA nastupom u petak 23.juna. U subotu 24.juna u parku „Ravne 2“ nastupit će još jedna regionalna zvijezda, a u pitanju je MILICA TODOROVIĆ.

Festival zatvara sjajni bend ZOSTER u čijiem nastupu smo prošle godine uživali u samom gradu, a ovoga puta gledamo ih u nedjelju 25.juna u parku „Ravne 2“.

Ulaz na sve koncerte SSF-a u parku „Ravne 2“, kao i parking za sve posjetioce su potpuno besplatni.

„Vruće“ ljeto nastavlja se u petak 21.jula a u Visoko stiže još jedna regionalna zvijezda ŽELJKO SAMARDŽIĆ. U subotu 22.jula na trgu ispred Gradske uprave Visoko nastupa legendarni Branko Đurić Đuro sa svojim bendom BOMBAJ ŠTAMPA, dok će u nedjelju 23.jula nastupiti još jedan vrhunski bend, a u pitanju su LETU ŠTUKE. MOSTAR SEVDAH REUNION će nastupiti u ponedjeljak 24.jula, a za sami kraj očekuje nas i najveća zvijezda HALID BEŠLIĆ koji će nastupiti u utorak 25.jula na trgu ispred Gradske uprave Visoko.

Naravno, i na pomenute koncerte ulaz je besplatan, a ono što je još interesantno pomenuti jeste da nas pored ovih nastupa očekuje još mnoštvo kulturnih, zabavnih i sportskih događaja, čime Visoko i u praksi pokazuje opredijeljenost da u pravom smislu te riječi bude turistički grad.

visoko.ba