Da li ste vidjeli ovog mladića: Sjećam se da smo razgovarali o odlasku u Njemačku, ali govorio je da je njemu fakulutet prioritet

Dvadesetjednogodišnji Amar Ramić iz Tuzle posljednji put je viđen u srijedu 2. maja ove godine i od tada mu se gubi svaki trag.

Teški dani za porodicu Amara Ramića. Njegov otac Mehmed izjavio je za Source portal da je sve isto kao i prvog dana, kada je Amar zadnji put viđen kako napušta haustor zgrade u kojoj stanuje porodica Ramić.

“Nadzorne kamere iz ulaza pokazle su da je iz naše zgrade izašao u 16:02, sa ruksakom na leđima. Hodao je nonšalantno i lagano. Ja nisam bio kući, Amar je samo majci rekao da ide do grada. Od tad, pa do danas, ja znam koliko i vi”, govori Amarov otac Mehmed.

Kako nam je kazao Amarov otac, mladić je iz kuće izašao u crnoj trenerci i majici kao na fotografiji, sa ruksakom, a na nogama je imao adidas patike. Amar je viskok oko dva metra, kratko je ošišan i nosi dioptrijske naočale.

“Amar se nije izdvajao od svojih vršnjaka, sasvim prosječan mladić. Dobar je student, očistio je prvi semsetar, polagao je neke ispite iz drugog semsestra. Ne sjećam se da je nekada izostao pet minuta sa nekog predavanja. Voli elektrotehniku. Sjećam se da smo razgovarali o odlasku u Njemačku, ali govorio je da je njemu fakulutet prioritet. Da je planirao da ode, momak od 21 godinu bi to rekao svojim roditeljima. Znao je uzeti auto, ali ni to nije radio bez pitanja”, govori Mehmed Ramić.

Svi koji su ga vidjeli ili imaju bilo kakvu korisnu informaciju mogu pozvati Mehmeda Ramića na broj telefona 061/163-987 ili posjetiti najbližu policijsku stanicu.