Da srce pukne od tuge: Dok je pružao pomoć ranjenima u žestokim napadima Izraela, palestinskom ljekaru ubijena supruga i četvero djece!

U izraelskom bombardovanju Pojasa Gaze jednom palestinskom ljekaru ubijena je supruga i četvero djece, javlja Anadolu.

Od početka izraelskim napada ovaj palestinski ljekar radi bez prestanka u jednoj bolnici. Danonoćno pomaže ranjenima koji iz sata u sat pristužu u bolnicu.

Međutim, svoju porodicu nije uspio spasiti. Njegova supruga i djeca su danima bili zarobljeni pod ruševinama. Ekipe na terenu uspjele su izvući njihova tijela.

Prema najnovijim informacijama, najmanje 2.848 Palestinaca, uključujući 750 djece, ubijeno je u izraelskim zračnim napadima na Gazu, saopćeno je iz Ministarstva zdravstva u Gazi.

Gaza proživljava humanitarnu krizu bez struje, dok vode, hrane, goriva ponestaje, kao i medicinskih zaliha. Civili bježe na jug nakon izraelskog upozorenja da evakuišu sjeverna područja.

Borbe su počele kada je Hamas 7. oktobra pokrenuo višestruke iznenadne napade koji su uključivali brojne raketne napade i upade u Izrael preko kopna, mora i zraka. Hamas je poručio da je upad bio odmazda za ranije upade u džamiju Al-Aksa i porast nasilja od izraelskih doseljenika.

Izraelska vojska je kao odgovor pokrenula operaciju protiv ciljeva Hamasa unutar Pojasa Gaze.