Dačić: “Srbija ne smije da kaže da neće da ratuje za Kosovo”

“Srbija ne smije da kaže da neće da ratuje za Kosovo”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.On je rekao da bi takva rečenica bila pogrešna poruka kosovskom premijeru Hašimu Tačiju.

Dačić je u emisiji ‘Hoću da znam’ B92 rekao da se ne smije to govoriti zbog toga što je potrebna “ravnoteža straha” zbog bezbjednosti u regionu. Dačić je rekao da se ne može reći da je “Kosovo izgubljeno” zbog toga što je ono važan dio Srbije “koja je vječna”.

Zamjenik predsjednika Vlade Srbije je rekao da je potrebno reći da su fizički napadi na Srbe na Kosovu “isto što i napadi na Beograd”.

“Ako Turska može da kaže da su napadi na Sarajevo napadi na Istambul, zbog čega mi ne možemo reći da je napad na Kosovsku Mitrovicu napad na Beograd”, rekao je Dačić.

On je dodao da se takođe ne smije reći da “Srbija ne može bez Evropske unije”, zbog toga što Srbija može bez EU ali želi da se uključi u nju.Dačić je rekao da pitanje Kosova nije nikada bilo uslov za evrointegracije “kao što se sada navodi”, prenosi Slobodna Evropa.

(VisokoIN)