DANAS DŽENAZA SENADU KALTAKU (66) I NJEGOVOM OCU VEJSILU (87)

Vejsil Kaltak, otac Senada Kaltaka (66) koji je likvidiran u prijedorskom naselju Hambarine, preminuo je nakon što je saznao za likvidaciju sina.

Senad Kaltak likvidiran je u subotu u svojoj kući, a zbog sumnje da je počinio zločin lišen je slobode Adin Hodžić (23) iz Prijedora.

Ova nevjerovatna sudbina porodice Kaltak potresla je sve njihove komšije i poznanike koji u nevjerici kažu da Vejsil vjerovatno nije mogao da podnese bol za likvidiranim sinom.

“Oni su živjeli u istoj kući, sin u prizemlju, a otac na spratu. Otac je bio star, bolestan, nepokretan i gotovo da nije mogao da živi bez tuđe pomoći i njege. Nakon što je saznao za sina njemu je pozlilo i prevezen je u Dom zdravlja. Nažalost ubrzo je preminuo. Vjerovatno nije mogao da podnese bol za izgubljenim sinom. Tužno, da tužnije ne može biti”, kažu šokirani poznanici porodice.

Dženaza Vejsilu i Senadu Kaltaku će se klanjati danas nakon podne namaza u 12:30 sati ispred džamije u Hambarinama. Ukop će se obaviti na Centralnom mezarju Hambarine.