Danas u BiH sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost: Objavljena prognoza za naredna tri dana

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica i Livno -2 stupnja, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 0, Sanski Most 1, Bihać i Gradačac 2, Ivan Sedlo i Sarajevo 3, Mostar 4, Neum 9 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Biometeorološka prognoza: je povoljna, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon vedrije noći i prohladnog jutra, danju ugodnije uz umjereni porast temperatura i duže sunčane intervale. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stupnjeva.

U ponedjeljak, 20. marta u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U većem dijelu zemlje rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stupnjeva.

U utorak, 21. marta u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stupnjeva.

U srijedu, 22. marta u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stupnjeva.